Visie

ONZE SNELHEID EN VEELZIJDIGHEID MAKEN HET VERSCHIL

Toplas is een allround metaalverwerkingsbedrijf, gespecialiseerd in het duurzaam produceren van stalen platen en profielen op maat voor bedrijven in België en Nederland.

Allround

Weinig bedrijven combineren de productie van platen en profielen met laswerken en andere nabewerkingen. Wij geloven sterk in het principe van één firma voor uw volledige project. Uiteraard bent u ook welkom voor een specifiek deel van uw metaalbewerking. Iedere medewerker bij ons is een specialist in zijn vakgebied.

Duurzaam

Wij streven naar een langetermijnrelatie met u als klant. We passen het product aan naar uw wensen en streven naar een efficiënte uitwerking die passend is voor uw budget. Luisteren naar uw noden is een vaste waarde bij ons. We schuiven in onze planning om u te helpen wanneer de situatie dit vereist.

Daarnaast werken wij CO2 neutraal. Ons volledige jaarverbruik wordt gecompenseerd door zonnepanelen. Ons bedrijf heeft ook energiezuinige verlichting en we verlagen ons papierwerk zo veel mogelijk door digitalisering.

Ook investeren wij voortdurend in onze mensen. Ons personeel krijgt opleidingen om hun kennis en ervaring te vergroten. We nemen ook initiatieven voor het welzijn op de werkvloer. Zo is ons ervaren team (van alle leeftijden) betrokken en streven wij continu naar klanttevredenheid.

Bedrijven in België en Nederland

 

Bij Toplas bevinden zich 11.000 m² staal, staalbewerkers en staalbewerkingsmachines onder 1 dak. Zij werken aan staal voor zowel grote als kleinere ondernemingen. Of het nu gaat om een bestelling van 1 plaat, profiel of gelast onderdeel of over een totaalproject, wij doen het allemaal.

Zo kunt u op ons rekenen voor heel uiteenlopende metaalbewerkingen die we op een korte levertermijn voor u realiseren.

Uw levertermijn is onze uitdaging

Dankzij onze grote voorraad aan platen, eigen transport, goede samenwerking met betrouwbare leveranciers en de korte communicatielijnen die eigen zijn aan een familiebedrijf als Toplas, kunnen wij doorgaans iedere gewenste levertermijn waarmaken.

Geschiedenis

Toplas (2)

Toplas werd in 1988 opgericht door Laurent Geerits. Oorspronkelijk waren lassen, constructies en stallenbouw de kernactiviteiten. In de loop der jaren groeide het bedrijf uit tot een firma in industrieel onderhoud met nieuwe werkzaamheden.

In 1996 legden we de eerste steen van onze huidige werkplaats, met een oppervlakte van 4400 m2.
In 2006 bouwden we 3000 m2 bij om onze groei verder te zetten.
In 2007 werd Frank Geerits mede-zaakvoerder. Hij breidde de focus van Toplas uit naar toelevering van plaat- en profielbewerking. Sindsdien vinden vele bedrijven die nood hebben aan platen en profielen hun weg naar Toplas.
In 2013 kwam Martijn Geerits het team vervoegen.
In 2015 bouwden we opnieuw een hal bij om onze productiecapaciteit te vergroten naar 11.000 m2.